Vaslui, iunie 2021. În luna iunie, peste 400 de copiii din 16 comunități rurale din județele Cluj și Vaslui, parte din proiectele World Vision România, vor avea propriul calculator complet dotat și cu sistemul de operare Windows 10 gata instalat, printro donaţie în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Cifrele ultimelor 12 luni din sistemul românesc de învăţământ arată că 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea înscrişi la şcolile din mediul rural, nu au reuşit să participe la şcoala online.Este esenţial ca digitalizarea să devină o componentă integrantă a procesului de educaţie din România, nu doar o soluţie de avarie. Cinci entități din domenii diferite au pus umărul la această amplă acțiune care are drept scop final oferirea de șanse egale la educație copiilor care provin din medii vulnerabile.

Astfel unitățile centrale refurbished, dar perfect funcționale, au fost donate de Cognizant Softvision, una dintre cele mai mari companii de software din țară, care a asigurat și resursele financiare pentru achiziționarea de monitoare, tastaturi, mouseuri și căști noi. De procesul de curățare, instalare și verificare sau ocupat în mod voluntar, în perioada 2428 mai, Cercetașii României Oscar Skrabel Bistrița, împreună cu voluntari de la Clubul de Robotică INFOTRONX al Colegiului Tehnic Infoel Bistrița și de la Clubul de Robotică Bolts and Gears al Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

Toate aceste bucurii, cum le spunem noi, o să ajungă la cei care au nevoie și din diverse motive nu pot săși achiziționeze singuri aceste instrumente atât de necesare în contextul actual. Această perioadă cu siguranță ne va schimba perspectiva în ceea ce privește utilizarea infrastructurii și a echipamentelor informatice; o să fie mult mai aproape de noi și o să le folosim mult, mult mai des”, spune Sidor Coștina și, liderul cercetașilor din Bistrița.

De întreaga acțiune vor beneficia 400 de copii din proiectele World Vision România, dintre care 166 de copii din localitatea Negrești, comuna Todirești și Vulturești.

„Pandemia a arătat încă o dată că digitalizarea educaţiei este un pas esenţial pentru învăţământul românesc. Trebuie să aducem educaţiaîn 2021.Suntem foarte recunoscători că avem parteneri care înţeleg importanţa şcolii şi susţin copiii din medii vulnerabile, aşa că le mulţumesc, în numele copiilor, Cognizant Soft Vision și Cercetașilor României Oskar Skrabel Bistrița.”,a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentAtac la baionetă: conducerea muzeului bârlădean acuză administrația locală de omisiune!
Articolul următorCulisele statului paralel | Informații BOMBĂ despre asasinatul de la Arad. Legăturile lui Ioan Crișan cu lumea politică și Florian Coldea