În perioada 26 – 28 octombrie 2018, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 40 misiuni, astfel:

 • 28 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
 • o misiune de asanare a echipei pirotehnice, în data de 10.2018. ora 14.50, în localitatea Pogănești, comuna Stănilești, județul Vaslui, pentru asanarea unei bombe de aruncător de 60 mm din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperită de o persoană în curtea proprie, în timp ce efectua săpături pentru realizarea unei fose septice. Bomba de aruncător a fost transportată de echipajul pirotehnic la depozitul de păstrare, urmând ca, ulterior aceasta să fie distrusă;
 • o misiune de asistență a persoanelor, în data de 10.2018, între orele 16.20 – 17.08, în localitatea Ghermănești, comuna Banca, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, o persoană de sex masculin, de aproximativ 50 ani se afla urcat pe un stâlp de electricitate, din beton, cu intenția de a se arunca în gol. În urma negocierilor purtate de către forțele de intervenție sosite la fața locului, acesta a fost convins să fie ajutat să coboare. Persoana în cauză a fost preluată de către echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, substația Bârlad;
 • 10 intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

 

Măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor: 

 

 • vineri, 26 octombrie, la ora 18.09, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, orașul Murgeni, județul Vaslui. Au ars aproximativ 0,5 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • vineri, 26 octombrie, la ora 21.33, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o casă în localitatea Țibăneștii Buhlui, comuna Băcești, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără intensă într-o cameră și acoperișul casei. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, mobilier și diverse textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din sobă.
 • sâmbătă, 27 octombrie, la ora 10.55, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de magazii pe proprietatea a două case, în municipiul Bârlad, județul Vaslui. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără, în condiții de vânt intens, la cele două magazii. Urmare a incendiului produs la cele două magazii, cu o suprafața totală de aproximativ 20 metri pătrați, au ars bunurile depozitate în magazii și un metru cub de lemne de foc depozitate în afara acesteia. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • sâmbătă, 27 octombrie, la ora 12.48, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, orașul Negrești, județul Vaslui. A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată, cu posibilitatea de propagare a incendiului la două case învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 27 octombrie, la ora 15.50, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un autoturism răsturnat pe cupolă, în afara părții carosabile a DN 24, pe sensul de mers Vaslui-Iași, în dreptul localității Muntenii de Sus, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui. Cele două persoane, bărbat și femeie, în vârstă de 47, respectiv 43 ani, s-au autoevacuat din autoturismul avariat, fiind preluate de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui prezente la fața locului.
 • sâmbătă, 27 octombrie, la ora 14.45, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în suburbia Gura Bustii, municipiul Vaslui. Urmare a incendiului au ars aproximativ 1,5 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 27 octombrie, la ora 21.41, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în suburbia Cârja, oraș Murgeni, județul Vaslui. Au ars aproximativ 200 metri pătrați de vegetație uscată și gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • duminică, 28 octombrie, la ora 00.49, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la un adăpost de animale în localitatea Văleni, comuna Văleni, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără la adăpostul de animale și depozitul de furaje situat deasupra adăpostului. În urma incendiului au ars 400 baloți de lucernă, aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe structură de lemn și 20 metri pătrați tavan de scândură, cât și, o căruță. Au fost salvate două cabaline. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.
 • duminică, 28 octombrie, la ora 10.48, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la producerea unui accident rutier, între două autoturisme, pe DN2F, în dreptul suburbiei Rediu, din municipiul Vaslui. În urma accidentului rutier au rezultat numai avarii ale celor două autoturime.
 • duminică, 28 octombrie, la ora 13.54, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la producerea unui accident rutier, între două autoturisme, pe DE581, km 10, pe raza comunei Zorleni, județul Vaslui, în apropiere de Pensiunea Mira. În urma accidentului rutier au rezultat avarii ale celor două autoturime, iar o persona de sex feminin, în vârstă de aproximativ 40 ani a fost preluată de către echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, substația Bârlad.
Articolul precedentCSM Vaslui, lideră la futsal
Articolul următorCe localități nu vor avea curent electric în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie