În anul 2020, în urma acţiunilor desfăşurate în punctele de frontieră şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit 43 de autovehicule (30 în punctele de trecere a frontierei  şi 13 pe comunicaţii), care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate. Cele mai multe autovehicule au fost descoperite în P.T.F. Albiţa (20).

Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor semnalate ca fiind căutate de autorități sau reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul punctelor şi centrelor de contact.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi în traficul cu maşini furate au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

Articolul precedentȚigări de contrabandă în valoare de peste 4,8 milioane de lei, confiscate de polițiștii de frontieră în 2020
Articolul următorIncendiu în Bârland! Pentru o femeie de 81 de ani nu s-a mai putut face nimic