Şase bărbaţi din judeţul Iaşi au fost reținuţi de către poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Huşi, fiind bănuiţi de săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. 

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Huşi au reţinut pe bază de ordonanţă şase bărbați cu vârstele cuprinse între 21 şi 39 de ani, din judeţul Iaşi, care ar fi comis două infracțiuni de furt calificat pe raza comunei Buneşti-Avereşti.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 04/05.08.2019, aceştia au sustras cablu de telecomunicaţii de pe stâlpii aflaţi pe traseul Avereşti- Plopi, în lungime de aproximativ 600 m. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi de comiterea unei alte infracţiuni de furt calificat, în noaptea de 02/03.08.2019, când au sustras cablu de telecomunicaţii de pe traseul Avereşti- Roşiori.

Prejudiciul total cauzat prin comiterea celor două infracţiuni a fost aproximat la peste 32.000 lei, poliţiştii reuşind să recupereze cantitatea de 150 kg de cupru.

În cursul acestei zile, cei şase au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, respectiv la Judecătoria Huşi, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. Instanţa a emis pe numele bărbaţilor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentVIDEO. Intimidări de tip mafiot în Bârlad? Autoturism făcut zob cu răngile și ușă de apartament distrusă
Articolul următor130 de mii de lei pentru „reabilitarea” canalizării de la Gura Leului