Astăzi, prefectul Eduard-Andrei Popica a participat la lansarea la Vaslui a celei de-a treia ediții a Campaniei Naționale ”Informare acasă! Siguranță în lume!”, inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

Elevi și profesori din județ au fost prezenți în Amfiteatrul Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, unde au primit informări prealabile înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și au fost prezentate o serie de inițiative pentru stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

La eveniment au participat secretarului de stat al MRP Victor Alexeev,  președintele CJ, Dumitru Buzatu, și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Primăriei Vaslui, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.

Prin această inițiativă, MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” se va derula în toate cele 41 de județe ale țării și Municipiul București, în două etape.

Grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă elevii, studenții, profesorii și directorii de școli și în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state.

Articolul precedentElevi înjunghiați pe străzile Vasluiului
Articolul următorŢigări de contrabandă ascunse în interiorul unor uşi de pal, confiscate la frontieră