O depășire riscantă a fost la un pas să provoace o adevărată tragedie pe Drumul European 581, la ieșire din localitatea Tutova, din cauza unui șofer din Bârlad în vârstă de 67 de ani. Prezența de spirit a unui conducător din R. Moldova, care se afla la volanul unui autocar cu 10 persoane la bord și care a virat maxim la dreapta pentru a evita impactul frontal, a făcut ca accidentul să se soldeze doar cu pagube materiale.

Accidentul rutier s-a petrecut aseară în jurul orei 18:00, la ieșire din localitatea Tutova, când șoferul în vârstă de 67 de ani se afla într-o coloană de mașini și neținând cont de ceața densă care reducea considerabil vizibilitatea, s-a angajat într-o depășire, observând în ultimul moment că de pe contrasens venea un autocar înmatriculat în R. Moldova.

Șoferul autocarului care făcea curse pe ruta Chișinău – Timișoara, a virat maxim de volan spre dreapta însă nu a reușit să evite impactul cu acesta. Autocarul s-a oprit într-un șanț de la marginea drumului, niciunul dintre pasageri nefiind rănit. Autoturismul condus de bârlădenul de 67 de ani a fost serios avariat.

„Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, la un accident rutier produs pe Drumul European 581 (sensul de intrare spre Bârlad) între un autoturism și un autocar, în acest eveniment rutier fiind implicate 11 persoane. În zona în  care s- produs accidentul, ceața era extrem de densă, vizibilitatea fiind sub 50 metri. La sosirea echipajului de intervenție, nu existau persoane rănite, pompierii intervenind pentru asigurarea măsurilor PSI”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Polițiștii l-au sancționat contravențional pe șoferul vinovat și i-au suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 3 luni.

Articolul precedentCentrul de Permanență din Bârlad, este funcțional
Articolul următorSunați la 112 dacă aveți informații despre această minoră!