Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Vaslui, au desfășurat în săptămâna 11 – 15 noiembrie, activități informativ-preventive în întregul județ, având ca tematică prevenirea delicvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea violenței împotriva femeilor și prevenirea infracțiunilor.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}În cadrul programului național „Școala Altfel”, elevi și cadre didactice ale Liceului Tehnologic ” Ion Mincu ” Vaslui au participat la următoarele activități:

– 82 de elevi și 4 cadre didactice au fost instruite de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, pe tema combaterii delicvenței juvenile;

– 84 de elevi și 2 cadre didactice au fost instruite de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, pe tema combaterii traficului și consumului ilicit de droguri;

În comuna Deleni, polițiștii au desfășurat activități de informare, prin care s-a urmărit prevenirea furturilor din locuințe și anexe gospodărești.

 Persoanele cu risc de victimizare au primit informații legate de măsurile de protecție pe care fiecare trebuie să le cunoască și să le adopte atât pentru propria siguranță, cât și pentru cea a familiei și a comunității în care trăiește (25 de persoane).  

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, s-au deplasat și la Căminul Cultural Costești unde s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Costești. Acolo, 127 de elevi, împreună cu 9 cadre didactice, au primit recomandări despre prevenirea violenței în școli, comportamente antisociale generatoare ale delincvenței juvenile, consecințele comportamentului deviant, precum și despre siguranța pe internet.

De asemenea s-a discutat și despre ceea ce implică o infracțiune, despre răspunderea penală, tipurile de pedepse aplicabile minori și despre starea de recidivă.

Polițiștii continuă activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor în mai mute unități școlare din județul Vaslui.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite și mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere.

Articolul precedentTraficant de droguri bârlădean, condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare
Articolul următorCopil în vârstă de 3 ani, în stare gravă după ce a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului