Un urs a fost observat în Zona Industrială a municipiului Vaslui, duminică dimineață. Autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea locuitorilor.

Prezenţa unui urs a fost semnalată, duminică dimineaţă, într-o suburbie a municipiului Vaslui, cetăţenii fiind avertizaţi prim mesaj RO-Alert. Potrivit autorităţilor, în ultima perioadă în judeţ au existat informaţii care anunţau prezenţa unor urşi, lucru neobişnuit pentru zona Vasluiului. 

„În această dimineaţă a fost semnalată prezenţa unui urs în Zona Industrială a municipiului Vaslui – cartier Rediu, pe dealul aflat vis-a-vis de fosta fabrică IAMC Vaslui. În zonă au fost deplasate echipaje ale Jandarmeriei Vaslui şi o ambulanţă tip B2. Locuitorii au fost sfătuiţi să păstreze distanţa faţă de animal şi să nu încerce să îl fotografieze ori să îl hrănească”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

 
Locuitorii au fost sfătuiți să rămână în case, să păstreze distanța față de animal și să nu încerce să îl fotografieze ori să îl hrănească.

Autorităţile desfăşoară o misiune de căutare şi capturare a ursului în condiţii de siguranţă.

Imagine

În ultimele săptămâni, mai mulți urși au fost observați în comunitățile din județul Vaslui. În cursul zilei de joi a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Ursoaia din comuna Ivăneşti. Iar animalul nu a fost găsit, dar au existat indicii conform cărora patrupedul s-a deplasat într-o pădure din localitatea Gârceni.

De asemenea, pe data de 9 mai, un urs a fost prins într-un laţ, de către localnici, într-o pădure din comuna Oşeşti, autorităţile acţionând pentru eliberarea animalului.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentIncendiu puternic în județul Vaslui: O fermă de păsări și furaje, în flăcări – Intervin pompierii – VIDEO
Articolul următorPensiile ar putea să întârzie în luna iunie – Care este motivul anunțat de președintele Casei Naționale de Pensii