Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a organizat cea de-a doua ediție a Simpozionului Internațional de Arheologie Didactică.

Evenimentul, care a avut loc în Amfiteatrul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, s-a bucurat de o prezență numeroasă.

Invitat special al simpozionului a fost Ambasadorul Belarus în România, Andrei Grinkevich, care a ținut să-i felicite pe organizatori pentru inițiativă și este bucuros că a revenit la Vaslui, un oraș ospitalier și cu oameni minunați.

Tema centrală a acestui an, în efortul dascălilor de a scoate la iveală și de a reînvia ce a fost mai bun din lumea didacticii, a fost durabilitatea teatrului și a ludicului ca strategii didactice de succes – „Teatrul de animație – univers educațional atemporal”.

Evenimentul a fost încadrat, anul acesta, în noul proiect Erasmus+, creat și coordonat de ISJ,”Pantins pour l’inlcusion, și care regrupează în jurul studierii limbilor franceză, engleză, italiană ca limbi de învățare și comunicare, școli din Portugalia, Italia, Cipru și România.

Tot în cadrul acestui Simpozion a fost lansat primul număr al Revistei Române de Arheologie Didactică publicație originală care conține cele mai bune articole și cele mai bune intervenții ale ediției 2018 a Simpozionului.

 

Articolul precedentAccident la Solești: o autoutilitară s-a răsturnat pe șosea – FOTO
Articolul următorAstăzi a început Postul Crăciunului: Creștinii spun că e mult mai costisitor față de anul trecut!