În cadrul ședinței Colegiului Prefectural Vaslui a fost prezentată o situație a studiilor pedologice și agrochimice care stau la baza întocmirii amenajamentelor pastorale întocmite în perioada 2015-2019 din judeţul Vaslui.

Din păcate, doar 68% din unitățile administrativ teritoriale (UAT) au reușit să efectueze studiiile pedologice şi agrochimice necesare întocmirii amenajamentului pastoral.

Astfel, primăriile sunt obligate să rezolve această problemă, mai ales că începând cu anul 2020 este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral.

”Termenul limită pentru finalizarea amenajamentelor pastorale este amânat pentru a doua oară. Iniţial termenul limită era pentru anul 2018, dar deoarece foarte puţine proiecte de amenajamente pastorale au fost depuse s-a decis amânarea termenului pentru 2019. Nici în 2019 nu se anunţă o situaţie mai bună, aşa că, parlamentarii români au decis să mai acorde un nou termen, 2020, cu scopul ca fermierii, crescători de animale, să rămână cu subvenţia APIA. Începând cu anul 2020 este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral. În concluzie în perioada 2015-2019 din 86 U.A.T.-uri din judeţ s-au efectuat 59 de studii pedologice şi agrochimice necesare întocmirii amenajamentului pastoral adică aproximativ 68 %”, se arată în studiul O.J.S.P.A. Vaslui.

Articolul precedentSulsa Vaslui are o prezență considerabilă la Stagiul de la Mamaia
Articolul următorPrestatorii de servicii de alimentație publică, prinși în ofsaid de comisarii de la Protecția Consumatorului