Ansamblul “Hora Vasluiului” organizează o nouă preselecție pentru pasionații de dans popular. Se caută, în special, fete de clasa a IX-a și a X-a și băieți din clasele VII-X.

Viitorii membri vor învăța suite de jocuri populare din zonele Moldova, Someș, Bihor și Maramureș și vor participa la mai multe festivaluri naționale și internaționale.

Ansamblul de dansuri populare “Hora Vasluiului” a fost înființat în anul 2009, la inițiativa directorului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT).

Sub îndrumarea coregrafului Virgil Solomon, Ansamblul de dansuri populare “Hora Vasluiului” reușește să fie un mesager al dansului popular românesc.

“Hora Vasluiului a împlinit în acest an un deceniu de activitate neîntreruptă. În octombrie 2009, alături de Virginel Solomon, coregraful ansamblului, am organizat, cu entuziasm, prima preselecție pentru formarea unui grup de dansatori format din liceeni vasluieni. S-au prezentat la prima repetiție peste 100 de tineri, curioși de ce urma să se întâmple. Copiii aceia de atunci au ajuns între timp oameni la casa lor și credem că păstrează într-un colț de suflet tot ceea ce au trăit pe scenele cucerite”, a precizat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Articolul precedentAccident în zona Gura Leului: șoferul a fugit imediat după impact – FOTO&VIDEO
Articolul următorCum a descoperit un tânăr, într-o noapte fără somn, procedura revoluționară care ar putea vindeca toate bolile genetice