Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, populaţia şcolară este în scădere în judeţ. În anul şcolar 2017-2018  numărul elevilor din a scăzut cu aproape 2.000 faţă de anii precedenţi.

Mulţi dintre copiii care urmează o formă de învăţământ abandonează şcoala,  se reorientează către unităţi din alte judeţe sau îşi urmează părinţii în străinătate.

„Ca şi număr de elevi, avem în jur de 46.000. Unii se duc în alte judeţe, cu părinţii la muncă în străinătate. O altă problemă este natalitatea. Mai luăm în calcul și abandonul școlar. Atrag atenția directorilor să fie atenți atunci când întocmesc oferta școlară. S-a văzut și la admiterea din vară. Din 114 clase de liceu s-au realizat doar 107, iar din 41 de clase propuse la școala profesională s-au realizat doar 37”, a spus inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Din totalul de 3.898 de elevi, care au absolvit clasa a opta, 2.999 au intrat în învățământul liceal, iar 988 de elevi au ales școala profesională.

Sunt 185 de elevi care nu au dorit să continue studiile.

Articolul precedentSute de copii cresc fără părinți la Vaslui
Articolul următorSulsa Vaslui a fost pe podiumul Cupei Europei