Consilierii locali bârlădeni vor trebui să decidă în ședința de joi, 27 iunie, dacă aprobă majorarea tarifului pentru taximetre de la 1,8 lei/km cât este în prezent, la 2,9 lei/km. Cererea de creștere a tarifelor vine în urma solicitărilor firmelor care prestează în municipiul Bârlad.

Tarifele practicate în prezent de operatorii de taximetre din Bârlad sunt cele aprobate printr-o Hotărâre de Consiliu Local din anul 2008, cu 1,8 lei tarif de pornire și același preț pe kilometrul parcurs.

Taximetriștii bârlădeni au cerut în nenumărate rânduri majorarea tarifelor, justificarea lor fiind că nu mai reușesc să-și amortizeze din cheltuieli cu actualul preț stabilit în urmă cu 11 ani. Prestatorii spun că nu mai fac față cu cheltuielile de întreținere la autoturisme, cu plata impozitelor, autorizații, etc. .

Primarul Dumitru Boroș a anunțat încă din luna mai 2019, că în ședințele următoare de CL va veni cu un proiect care să rezolve aceste doleanțe ridicate de taximetriști.

Memoriul înaintat primăriei în care se solicită măririle de tarif este semnat de trei firme de transport în regim taxi din Bârlad și anume Vlad Automotive SRL, Dobreatranserk SRL si Jontrans SRL.

Factorul decizional în această solicitare aparține Consiliului Local Bârlad, care va avea pe masă respectivul proiect de hotărâre ce va fi supus votului, în ședința din 27 iunie 2019.

Articolul precedentUn bărbat din Bogești a ajuns la spital după ce cuiul de la balotieră i-a căzut peste picior
Articolul următorAcțiuni ale polițiștilor vasluieni pentru siguranța traficului