Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt”  Vaslui și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Astfel, în perioada  9/10 noiembrie a.c., 475 de efective, dintre care 190 de polițiști, 88 de jandarmi, 114 polițiști de frontieră și 83 de pompieri vor asigura paza și protecția celor 536 de secții de votare, constituite pe raza județului Vaslui.

Duminică, 10 noiembrie, 190 de polițiști, 88 de jandarmi, 114 polițiști de frontieră și 83 de pompieri, vor asigura vor asigura paza și protecția secțiilor de votare, pe perioada procesului electoral.

Suplimentar, pe lângă efectivele sus-menționate peste 180 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate peste 170 de rezerve și echipe operative, pregătite să intervină, alături de polițiștii serviciului pentru acțiuni speciale.

”Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta site-ul special creat în acest sens, https://www.mai.gov.ro/alegeri-prezidentiale-2019/ care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor prezidențiale, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant al M.A.I.!”, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

Articolul precedentUPDATE. Minorii dispăruți au fost găsiți!
Articolul următorVIDEO – Mai mulți tineri din Bârlad sunt căutați pentru acte de vandalism