O familie din satul Trestiana, comuna Grivița, a ajuns la spital după ce noaptea trecută a fost atacată de doi bărbați cu cagule. Aceștia le-au tăiat curentul și au intrat peste ei în timp ce dormeau.

Atacul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:00 iar alarma a fost dată de o femeie care a văzut ce s-a întâmplat și a sunat la 112.

Potrivit relatărilor oamenilor din sat, unul dintre atacatori ar fi un militar din Bârlad, Tiberiu B. (n.r. – de loc, din Zorleni) , care a vrut să se răzbune pe părinții unei femei cu care a avut o relație, iar aceștia din urmă nu i-ar mai fi permis să o vadă.

Militarul are o afacere în satul Trestiana (n.r. – magazin) și astfel a cunoscut-o pe V.D. – femeia de 32 de ani, cu care a avut o relație. În momentul în care între cei doi s-a produs despărțirea, militarul nu ar fi vrut să accepte și a continuat s-o caute pe femeie. Între el și familia femeii a izbucnit un conflict tocmai din cauză că acesta continua s-o hărțuiască pe V.D.

Atac cu ciocane, pe întuneric

Ca să se răzbune, Tiberiu B. și-a mai luat un prieten și noaptea trecută a mers la domiciliul familiei V.D. . Cei doi au decuplat casa de la alimentarea cu energie electrică și înarmați cu ciocane au pătruns în interior. Aici au lovit la întâmplare, atât femeia de 32 de ani cât și pe părinții acesteia.

Conform unor surse apropiate anchetei, cei doi atacatori purtau cagule și erau înarmați cu ciocane. După ce i-au lăsat pe cei trei membri ai familiei într-o baltă de sânge, atacatorii au fugit.

Fiind o anchetă în plină desfășurare, se vehiculează că în atac ar fi fost implicați trei militari.

Desfășurare de forțe pentru prinderea atacatorilor

În cursul după-amiezii, în localitatea Trestiana a avut loc o adevărată desfășurare de forțe pentru identificarea și prinderea autorilor atacului. O autospecială cu mascați a adus la locul atacului (n.r. –  la ora 13:00) trei bărbați suspecți că ar fi avut legături cu incidentul sângeros.

Victimele, la spitale din Bârlad și Iași

„Au fost aduse trei persoane în urma unei agresiuni, dintre care o femeie de 58 de ani care a fost diagnosticată cu fractură de maxilar și direcționată către o clinică de buco-maxilo-faciale din Iași; un bărbat de 63 de ani cu hematom frontal drept intracerebral, care a fost direcționat către neurochirurgie Iași. De asemenea a fost adusă și o femeie de 32 de ani care a fost internată în secția noastră de chirurgie cu contuzii la nivel cervical și traumatism cranio-cerebral”, a precizat medicul Angelica Gramaticu – purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”.

Ancheta în acest caz este condusă de un procuror militar, fiind vorba de implicarea în incident a cel puțin unui militar.

„Este o anchetă coordonată de un procuror militar de la Parchetul Militar, drept urmare IPJ Vaslui nu poate oferi prea multe informații. S-a primit un apel la numprul unic de urgență 112 prin care s-a semnalat noaptea trecută, la ora 01:21, o agresiune în urma căreia trei victime au ajuns la spital”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Articolul precedentAu fost premiați câștigătorii concursului de pictură ”Europa prin ochi de copil”
Articolul următorSĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII