Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Precizăm faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Pentru un trafic rutier mai sigur, participanţii la trafic trebuie să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor rutiere şi normele de circulaţie. Doar astfel puteţi proteja viaţa dumneavoastră, a celor dragi şi vieţile celorlalţi participanţi la trafic !

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentă!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau de alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident !

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice !

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă călătoriile, în aşa fel încât, să nu parcurgeţi mai mult de 300 de kilometri într-o zi. Este chiar indicat ca, din când în când, să opriţi pe parcursul traseului pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, pentru a putea manevra şi opri autoturismul, în deplină siguranţă, dacă situaţia o impune!

Articolul precedent„Zid de apărare” în jurul unui funcționar suspectat că ar fi băut în timpul programului
Articolul următorComunele mici au probleme financiare