Luni, 4 martie, au început înscrierile pentru clasa pregătitoare, în anul şcolar 2019-2020Cererile-tip de înscriere pot fi completate și online, după dată de 4 martie, iar după completarea acestora părinți au obligația să se prezinte la sediul unității de învățământ solicitate pentru validarea cererii de înscriere.

Conform Ordinului MEN nr.3181/18.02.2019, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv,au obligația de a-i înscriere în clasa pregătitoare, la unitatea de învățământ aflată în proximitate, sau la o altă unitate școlară.

La nivel de județul Vaslui, peste 3.600 de locuri sunt disponibile în cele peste 200 de clase pregătitoare propuse pentru anul școlar 2019-2020.Dintre acestea, cinci clase cu 125 de locuri sunt pentru sistemul alternativ, step by step, iar restul sunt pentru învățământul de masă. Trei dintre cele 5 clase step by step se regăsesc la gimnaziile ”Constantin Parfene”, ”Constantin Motaș” și ”Alexandra Nechita” din Vaslui. Una se află la Școala ”Mihail Sadoveanu” Huși, iar cea de-a cincea la Școala ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

În învățământul de masă, Școala ”Ștefan cel Mare” are în plan formarea a patru clase pregătitoare, urmată de gimnaziile ”Mihai Eminescu” și ”Elena Cuza”, fiecare cu câte 3 clase. 4 clase pregătitoare are de gând să formeze și Școala ”Mihai David” Negrești. Tot atâtea are în planul de școlarizare și Gimnaziul ”Anastasie Panu” Huși.

La Bârlad, cele mai multe clase se vor regăsi la Școala ”George Tutoveanu”, cu 4 clase, iar alte trei gimnazii are în plan formarea a câte 3 clase: Școala ”Episcop Iacov Antonovici”, Școala ”Iorgu Radu” și Școala ”Manolache Costache Epureanu”.

Calendarul perioadei de înscriere este următorul:

  1. 26 februarie-20 martie 2019, la solicitarea părinților, evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2019, sub coordonarea CJRAE Alba.
  2. 4-22 martie 2019, de luni până vineri, între orele 8,00-18,00 completarea și depunerea cererilor de înscriere de către părinți, la sediile unității de învățământ solicitate.
  3. 29 martie 2019, afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul ISJ Alba a listei copiilor înscriși în prima etapă.
  4. 2-8 aprilie, a doua etapă de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ.
  5. 11 aprilie, afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul ISJ Alba a listei copiilor înscriși după a doua etapă de înscriere în învățământul primar.

Dosarul de înscriere vă cuprinde:

  1. CERERE TIP de înscriere.
  2. ACTUL DE IDENTITATE PĂRINTE/TUTORE LEGAL, copie și original.Părinții divorțați depun și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă autoritatea părintească și domiciliul copilului.
  3. CERTIFICAT DE NAȘTERE COPIL ,copie și original.
  4. ATESTAREA DEZVOLTĂRII PSIHOSOMATICE (dacă este cazul)
  5. Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și /sau specifice (acolo unde este cazul).
Articolul precedentRapid Brodoc, prima semifinalistă a Cupei României
Articolul următorDirector nou la LDP Vaslui