Doi șoferi s-au ales cu permisele de conducere reținute după ce polițiștii bârlădeni i-au prins întrecându-se cu autoturismele pe o stradă din localitate. Incidentul s-a petrecut marțea trecută.

Mai mulți trecători care se aflau în zona bulevardului Republicii din Bârlad, marți seara în jurul orei 21:15, au sunat la 112 și au sesizat faptul că două mașini se deplasează cu viteză foarte mare și par a se întrece, punând în pericol siguranța pietonilor și celorlați participanți la trafic.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat cele două autoturisme care schimbau brusc benzile de sens fără a se asigura deranjând participanții la trafic care circulau regulamentar. Conducătorii celor 2 autoturisme,  un bărbat de 20 de ani, din Băcani, și unul de 21 de ani, din Banca, au fost testați cu aparatul alcooltest, pentru cel din urmă rezultând o valoare de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”participare în calitate de conducător auto la întreceri neautorizate pe drumurile publie”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 339, alin. 2 din Codul Penal.

Complementar, pentru cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii permiselor de conducere, până la finalizarea cercetărilor din dosarul penal. (FOTO/ARHIVĂ)

Articolul precedentDemersuri pentru șoseaua ocolitoare a Bârladului și înființarea a două noi sensuri giratorii
Articolul următorHoria Mihălcescu, consilierul lui Dragnea, samsar de jurnaliști