Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Renault Scenic, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Franţa.

În data de 27 iunie a.c., în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei B. R., cu cetăţenie română şi R.Moldova,  în vârstă de 30 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Renault Scenic, an de fabricaţie 2009.

 Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din  Franţa.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul a fost achiziţionat de un prieten, contra sumei de 2.500 de euro şi că el se ocupă de transportul acestuia. Persoana în cauză a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de 15.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentDIN NOU. Autoturism spălat în curtea Aquavas Bârlad – VIDEO
Articolul următorȘedința Colegiului Prefectural Vaslui