Scene de-a dreptul șocante s-ar fi petrecut în toaleta școlii generale „George Tutoveanu” din Bârlad, la începutul acestei săptămâni. Potrivit unor informații obținute în exclusivitate de reporterii Realitatea, doi copii de clasă pregătitoare ar fi încercat într-un din pauze să-l bage cu capul în closet pe un alt coleg, din aceeași clasă.

Copilul suspect de agresiune s-ar fi întors în clasa de curs plângând și astfel învățătoarea ar fi aflat de întregul incident. Imediat, învățătoarea a convocat o ședință cu părinții implicați, aducându-le la cunoștință despre cele întâmplate.

Contactată telefonic, inspectorul școlar general prof. Gabriela Plăcintă, a declarat pentru Realitatea de Vaslui că nu știe nimic despre incidentul respectiv și că Inspectoratul va face o investigație în acest sens. De același răspuns ne-am lovit și în momentul în care am discutat telefonic, în primă fază cu prof. Paula Dascălu – directorul școlii gimnaziale „George Tutoveanu”, care a negat categoric despre producerea unui asemenea incident în incinta instituției de învățământ.

Totuși, câteva minute mai târziu, directorul Paula Dascălu a revenit și a spus că discuția (n.r. incidentul) nu a fost chiar atât de gravă și că totul s-a rezolvat la nivel de clasă, inclusiv părintele celui mic suspect de abuz, fiind și el foarte mulțumit de modul de gestionare al situației de către învățătoare.

Legat de ziua în care s-a produs neplăcutul incident, învățătoarea celor mici a postat pe un grup de facebook un mesaj prin care arăta de fapt gravitatea situației:

„Off, of! Nu-mi place să ma cain, insă astăzi chiar trebuie să fac aceasta. Se impune de urgență o ședință cu părinții, doar că nu știu când îmi va reveni glasul, să putem discuta. Au apărut devieri de comportament nescuzabil. Discut zilnic si sunt mereu cu ei in clasă. Pe lângă cei care ne ingreunează orele, vorbind, urlând ca in junglă, intorcându-se la colegul, nerespectând cerintele, au apărut și situații din pauze care m-au lăsat cu gura căscată. Nici nu poți crede că niște copii de 6 anișori pot vorbi astfel și pot face astfel de fapte. Ne-am asumat împreună, haideți să lucrăm împreună la educarea lor! Discutați și explicați-le pentru ce vin la școală. Nu e deranjant doar pentru mine, ci și pentru cei ascultători, care respectă regulile școlare. Vă voi transmite când ne vedem la ședință.”

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a dat asigurări că va da un comunicat de presă după ce va finaliza propria investigație în acest caz.

 

Articolul precedentRecomandările polițiștilor vasluieni pentru o călătorie în siguranță
Articolul următorVaslui peste Bacău, în amicale