Centrul de Asistenţă Medico Socială Băceşti a marcat Ziua Persoanelor Vârstnice, invitându-i pe cei peste 100 de beneficiari la un program artistic.

Conducerea centrului i-a surprins pe aceștia, oferindu-le flori şi diploma.

”Ziua de 1 Octombrie este o zi specială în existenţa centrului nostru, pentru că ne oferă prilejul să ne arătăm mai mult decât o facem în orice altă zi, respectul şi recunoştinţa pentru cei aflaţi la vârsta a treia. Ei sunt ceea ce noi vom deveni mâine şi e important să le arătăm că ne pasă, că apreciem ceea ce au făcut şi că sunt în continuare importanţi pentru noi. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat pentru reuşita acestui eveniment şi în special membrilor colectivului, care în fiecare zi le sunt alături şi încearcă să le facă viaţa mai bună beneficiarilor noştri. Ceea ce facem astăzi nu este un eveniment formal, este semnul preţuirii noastre pentru părinţi şi bunici, pentru cei care au muncit o viaţă întreagă şi au nevoie de sprijin la bătrâneţe”, a declarat directorul Centrului de Asistenţă Medico Socială Băceşti, Ion Brişcaru.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan, prezent la eveniment, le-a promis salariaților și beneficiarilor de la Băcești că investiţiile în centrul social vor continua.

”Ţin şi eu să aduc mulţumiri colectivului centrului pentru sufletul pus în desfăşurarea activităţii, astfel încât oamenii internaţi aici să se simtă bine. Persoanelor sărbătorite astăzi doresc să le transmit, de asemenea, mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut, pentru că au construit, pentru că s-au sacrificat şi au îndurat multe să ajungem acolo unde suntem. Cei care au ajuns acum la vârsta senectuţii trebuie să se simtă ocrotiţi de tinerii pentru care au muncit. Avem datoria să le purtăm de grijă celor în vârstă”, a spus vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Centrul de la Băcești este unul dintre cele mai modern din țară, fiind dotat cu aparatură medicală modern. Aici funcționează o salină proprie, cabinete de kinetoterapie, logopedie şi psihologie, un lac de agrement şi o grădină public. Beneficiarii au acces la capelă, sala de activităţi artistice, bibliotecă şi coafor.

Instituţia reuşeşte să asigure în proporţie de peste 70 la sută hrana pentru beneficiari din resurse proprii şi foloseşte, printre altele, ca metodă de tratare a bolnavilor, ergoterapia.

Articolul precedentBârlădean strivit de o remorcă în localitatea Priponești
Articolul următorUrmărit internațional, depistat la controlul de frontieră