Șeful Poliției Municipale Vaslui, bârlădeanul Cătălin Ioan Bejinaru, se află în centrul unui scandal intern izbucnit pe tema nemulțumirilor unor colegi care au apelat la sindicaliști, iar aceștia la rândul lor, l-au reclamat la ministrul de interne, la IGPR și CSM. Colegii polițistului ar constesta modul cum acesta a ajuns în funcție, plus legături cu indivizi dubioși.

Deși nimeni din cadrul IPJ Vaslui nu este dispus să vorbească în mod public despre situația șefului Poliției Municipale, surse din interior spun că polițistul Cătălin Bejinaru ar fi suspectat de legături puternice cu anumiți indivizi care fac parte din lumea interlopă locală.

Împrumut… trecut în declarația de avere

De la unul dintre aceștia, Bejinaru a luat un împrumut de 25.000 de euro, pe o perioadă de 14 ani, după cum apare pe declarațiile sale de avere. Cel de la care s-a împrumutat omul legii a fost suspect în anul 2015, într-un dosar privind infracțiuni informatice cu un prejudiciu dovedit de 11 milioane de dolari. Suspecții erau acuzați că au folosit carduri clonate și au fraudat în acest mod unități bancare din Oman și Statele Unite.

În aprilie 2015, la Bârlad, procurori de la DIICOT și agenți FBI, au descins la mai multe adrese ale unor suspecți implicați în dosarul respectiv, precum și la cel acuzat de legături strânse cu polițistul, și au ridicat mai multe sume de bani și lingouri de aur. O parte din sumele de bani, suspectul care l-a împrumutat pe șeful Poliției Vaslui, i-a investit în Complexul de agrement (ştrand) din municipiul Bârlad, după cum se arată în referatul de arestare întocmit de procurori la acea dată. Firma care administra ștrandul municipal era a soției polițistului Cătălin Bejinaru, iar cel care a investit banii suspectați că ar fi provenit din infracțiuni informatice, era asociat cu aceasta.

Va fi demis șeful Poliției Vaslui?

Acum, liderii de sindicat din poliție contestă modul în care a ajuns pe funcție cms.șef Cătălin Bejinaru și cer verificări amănunțite plus demiterea acestuia. O astfel de cerere de demitere a fost și pe masa fostului ministru de interne, dar nu s-a luat nici o măsură, susțin liderii de sindicat.

„Da, e adevărat că sindicatul polițiștilor cere demiterea comandantului Poliției Municipale Vaslui, în persoana cms.șef Cătălin Bejinaru. S-a adus în discuție de nenumărate ori despre legăturile pe care acesta le-ar avea cu lumea interlopă și acest fapt trebuie verificat și dacă este adevărat, polițistul trebuie demis”, a declarat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, pentru Realitatea de Vaslui.

Comisarul-șef Bejinaru a câștigat concursul pentru postul de șef al Poliției Municipale Vaslui desfășurat în 19 iulie 2018, cu nota 7,08.

Surse de încredere din structurile MAI ne-au declarat că în acest moment ar fi în lucru un dosar legat de numele a mai multor polițiști care au legături cu lumea interlopă și chiar afaceri deschise împreună cu aceștia.

Articolul precedent„PICNIC LITERAR ÎN MUNȚI”, la final de proiect
Articolul următorCSM Vaslui a obținut cea mai clară victorie, scor 30-21, cu CSM Reșița!