Joi, 06 iunie a.c, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au organizat şi desfăşurat o acţiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acţiunii desfăşurate aceştia au oprit, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Râşeşti, în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, un autocar înmatriculat în România, care avea ca destinaţie Italia.

În baza profilului de risc, autocarul a fost condus la sediul structurii unde s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit în urma căruia au descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în uşa care face legătura între compartimetul pasagerilor şi cel al bagajelor, cantitatea totală de 13.140 de ţigarete (657 pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova. În urma cercetărilor s-a stabilit că întreaga cantitate de ţigări îi aparţine reprezentantului firmei care deţine autocarul, cetăţeanul din R. Moldova C.S., în vârstă de 28 de ani.

Cu privire la cele constatate, C.S. a recunoscut că ţigările îi aparţin şi a  declarat că intenţiona să le comercializeze pe teritoriul Italiei.

În data de 06 iunie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe D.E. 87, un ansamblu rutier, format dintr-un cap tractor și o remorcă, înmatriculat în R. Moldova, condus de cetățeanul din R. Moldova, B.V., în vârstă de 35 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar colegii noștri au descoperit 10 sticle și 6 cutii care conțineau 28 de litri de alcool de proveniență duty-free”, au precizat reprezentanții IFTP Iași.

Persoana în cauză a declarat că a achiziționat bunurile pentru consumul propriu.

În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor, a întregii cantități de bunuri, în valoare totală de 8.658 de lei.

Articolul precedentBĂRBAT DIN BÂRLAD REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI
Articolul următorDumitru Buzatu: „Cred că foarte multă lume doreşte ca doamna Dăncilă să fie preşedintele partidului”