Polițiști rutieri vasluieni, împreună cu polițiști moldoveni și autorități locale ale comunei Vetrișoaia, au împărțit astăzi veste reflectorizante locuitorilor din comuna Vetrișoaia.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean VasluiServiciul Rutier Vaslui au primit în vizită zilele acestea o delegație internațională cu polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției al Republicii Moldova. Împreună cu aceștia, polițiștii vasluieni derulează campania „O vestă pentru o Viață ce urmărește reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate persoane care folosesc pentru deplasare drumurile județene sau naționale și nu sunt echipate corespunzător.

Astfel, în data de 15 martie a.c.,  polițiștii rutieri vasluieni, cu sprijinul colegilor de la Murgeni și al Primăriei Fălciu, au distribuit 500 de veste reflectorizante persoanelor din mediul rural. Vestele au fost donate de Primăria Comunei Fălciu și au fost dăruite persoanelor care se deplasau pe drumurile publice folosind căruțe, pe biciclete sau în calitate de pietoni.

Astăzi, delegația de polițiști vasluieni, însoțiți de omologii lor din Republica Moldova, au fost invitații Primăriei Vetrișoaia ocazie cu care, însoțiți de reprezentanții autorităților locale au organizat o întâlnire cu locuitori ai comunei la Căminul Cultural prilej cu care acestora le-au fost prezentate prevederile legale în vigoare și sfaturi care să îi ajute să nu devină victime ale evenimentelor rutiere. Discuțiile preventive pe teme rutiere s-au purtat și cu tinerii care urmează cursurile Liceului „Petru Rareș” Vetrișoaia și care s-au arătat încântați de prezentările polițiștilor din cele două țări. Mulți și-au exprimat dorința de a deveni polițiști la finalizare studiilor.

Primii care au beneficiat de vestele reflectorizante donate Primăria Vetrişoaia  au fost locuitorii și persoanele care au tranzitat satul Vetrișoaia, urmând ca activitățile campaniei să se extindă și la satul Bumbăta.

Pînă în acest moment, în cadrul campaniei, au fost distribuite peste 8.000 de veste reflectorizante, campania urmând a fi derulată în toate comunele din județul Vaslui.

Articolul precedentUn tren s-a defectat după ce a plecat din Gara Bârlad. Călătorii au rămas în câmp
Articolul următorZIUA POLIȚIEI ROMÂNE, SĂRBĂTORITĂ ALĂTURI DE VASLUIENI