În județul Vaslui au apărut deja patru cazuri de îmbolnăviri cu Boala Lyme, boală gravă, transmisă prin înțepăturile de căpușă.

În acest an, 16 vasluieni s-au prezentat la medicul de familie sau spitale după ce au fost mușcați de insecta parazită.

În 4 cazuri, boala a fost confirmată, pacienții fiind internați pentru a primi îngrijirile medicale necesare, iar alte 3 cazuri sunt în evaluare.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a recomandat populației ca, în astfel de ocazii, să poarte haine deschise la culoare, pantaloni lungi introduși în șosete de culoare deschise și pantofi sport deschiși la culoare, fără orificii sau decupaje.

“Căpușele trebuie îndepărtate de pe suprafața corpului imediat ce sunt descoperite, astfel reducându-se riscul apariiei unor infecții tegumentare ca și cel de transmitere al unor boli infecțioase. De asemenea, se recomandă prezentarea de urgență la medicul specialist. Boala Lyme se manifestă prin erupție cutanată roșiatică, de formă circulară, apărută în jurul mușcăturii, dureri musculare și articulare, febră, frisoane, inflamarea ganglionilor limfatici. Simptomele apar de obicei la 30 de zile de la momentul mușcăturii”, a explicat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

Articolul precedentCrimă la Grăjdeni: un bărbat a fost bătut cu un scaun până la moarte
Articolul următorDoi juniori ai LPS Vaslui, convocați la națională!