La Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, partener al acțiunii, între 2 și 30 octombrie 2019, elevii de toate vârstele și nu numai ei se vor putea bucura de o experiență interactivă unică, jucându-se învătând cu ochelari 3D Oculus Rift, scannare, proiectare și imprimare 3D, microscoape digitale performante, roboți și ozoboți.

Manifestarea va fi organizată în parteneriat cu ISJ Vaslui și Rotary Club Vaslui, cu sprijinul Primăriei Vaslui.

„Caravana «Jocurile Științei» a pornit de la dorința de a oferi copiilor din cât mai multe zone ale țării o interacțiune inedită cu știința. În ultimii ani, s‑a conturat în România un nucleu de organizații care promovează stimularea interesului copiilor, părinților și a profesorilor pentru știință, prin acțiuni și centre de tip science center, însă majoritatea sunt în București. Noi ne‑am propus să venim în întâmpinarea copiilor din țară și să le oferim alternative de cunoaștere prin experimente practice, exponate interactive, astfel încât cunoștințele teoretice pe care le acumulează la școală să fie mult mai ușor de asimilat și de înțeles. Credem că putem apropia copiii de științele exacte, dacă folosim instrumentele potrivite”, explică Ana Maria Roată Palade, fondatorul Asociației Pro Cunoaștere și coordonatorul proiectului.

Caravana Jocurile Științei cuprinde un mini science center, constând într‑o galerie formată din 30 de exponate interactive care ilustrează în mod distractiv legi din fizică – optică, mecanică, electricitate, echilibru etc. –, matematică, geografie, logică etc. Galeria expozițională a science center‑ului cuprinde exponatele‑joc prin care copiii vor înțelege aplicabilitatea anumitor legi ale opticii, cum funcționează electricitatea, ce poți face cu forța aerului, densitatea lichidelor și multe alte fenomene interesante.

Articolul precedentBănci noi și alei asfaltate în Grădina Publică
Articolul următorAstăzi începe manifestarea ”Zilele Teatrului Tânăr”