Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 18 mai, în municipiul Bârlad și va fi amplasată în zona centrală a municipiului (cel mai probabil, în faţa Primăriei), iar duminică, 19 mai, în orașul Negrești, vis-a-vis de Primărie.

În ambele zile, în intervalul orar 10:00 – 18:00, personalul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – precum și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, care permit instruirea eficientă a cursanților.


Acesta este al patrulea an consecutiv când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarea lună, Caravana va ajunge în 7 localități. După opririle din Bârlad şi din Negreşti, Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge în următoarea lună în următoarele locații: Călăraşi (25 mai), Oltenița (26 mai), Bucureşti (1 – 2 iunie), Miercurea Ciuc (8 iunie), Odorheiul Secuiesc (9 iunie), Blaj (15 iunie) şi Sebeş (16 iulie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-s…/, unde se găsește şi calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

În primii trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 50.000 de kilometri și a ajuns în 115 localități. Mai mult de 300 de voluntari, paramedici și formatori I.G.S.U. au participat activ la instruirea a peste 30.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.500 de sesiuni de instruire.

Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 140.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Articolul precedentAccident ușor în zona parcului „Victor Ion Popa” din Bârlad
Articolul următorBărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova căutat de autorităţile din Cehia, depistat la controlul de frontieră