Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunsă asupra unui bărbat cu dublă cetățenie, română și  R. Moldova, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Germania.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz alături de alte persoane, V. B., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, în cadrul căruia echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă, asupra lui V. B., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia lui I. U., cetățean din R. Moldova în vârstă de 26 de ani, care era pasager în același microbuz.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, I. U. a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 150 de euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la I. U. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentAsigurare falsă depistată la un control de rutină
Articolul următorMoarte suspectă la Bursuci: femeie de 42 de ani decedată în condiții suspecte!