Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din localitatea vasluiană Alexandru Vlahuță, a plecat pe data 23 mai 2019 de acasă și nu s-a mai întors. Familia bănuiește că bărbatul a fost luat cu forța și dus la o stână din județul Galați.

Alexandru Balan (59 de ani) a plecat în ziua de 23 mai a.c., la barul din sat și de atunci nimeni nu mai știe nimic de el. Alertați că nu se mai întoarce, cei din familie au mers pe urmele lui și au aflat că după ce a ieșit de la barul din sat, a fost acostat de două persoane (n.r. – o femeie și un bărbat) care se deplasau cu o autoutilitară de culoare albastră. Aceștia, din spusele martorilor, au profitat de starea bahică în care se afla Alexandru Balan și l-au luat în mașină spunându-le celor care au văzut scena că s-au înțeles cu el pentru a merge să lucreze la o stână din județul Galați.

„Mi s-a spus că fratele meu era căzut pe jos, la marginea drumului și că duba aceea albastră a oprit și l-a luat. Oamenii care au văzut scena le-au spus să-l lase în pace, că e beat și că nu poate la vârsta lui să lucreze la stână, însă n-au ținut cont și au plecat cu el”, ne-a declarat sora bărbatului dispărut.

La câteva zile după incident, cele două persoane au revenit în sat și au mers la barul de lângă care l-au luat pe Alexandru Balan și au întrebat oamenii de acolo cum ar putea face rost de cartea de identitate a bărbatului, pentru că acesta este mort la morga din Galați.

„Imediat ce am aflat, am mers la morga din Galați, însă acolo nu e nici o persoană care să corespundă semnalmentelor fratelui meu. Am mers și la Poliția din Galați și la cea din Alexandru Vlahuță, unde am declarat dispariția fratelui meu”, a mai precizat sora lui Alexandru Balan.

Familia bărbatului din Alexandru Vlahuță se teme că acesta ar fi ținut cu forța la stâna unde l-au dus cele două persoane.

„Într-adevăr, există un dosar deschis în cazul semnalat de rudele bărbatului de 59 de ani, colegii noștri efectuând cercetări pentru infracțiunea de lipsire de libertate. Nu este exclusă însă nici varianta ca bărbatul să fi plecat în mod voluntar, însă acest aspect va fi lămurit după audierea tuturor părților implicate în acest caz”, a declarat pentru Realitatea de Vaslui, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.