Cel puțin opt reclamații au fost făcute la Poliția Bârlad după ce în ultimele zile, pe raza municipiului, mai multe mașini au fost găsite în parcare cu cauciucurile tăiate. Actele de vandalism au fost semnalate în mai multe zone.

Polițiștii bârlădeni au fost sesizați ieri dimineață, printr-un apel la 112, că în parcarea unui bloc din localitate a fost comis un act de vandalism. Bărbatul care și-a găsit mașina cu cauciucurile tăiate, din zona Grădină, spune că nu a avut conflict cu nimeni și nici nu cunoaște motivele pentru care cineva ar recurge la un asemenea gest. El a depus plângere la poliție și speră ca autorii să fie identificați pentru a fi trași la răspundere.

Cel puțin încă opt cazuri identice au fost semnalate pe raza municipiului Bârlad în ultima săptămână, când proprietarii autoturismelor au găsit anvelopele tăiate. Numărul păgubiților ar putea fi mult mai mare, însă mulți preferă nu mai semnaleze poliției astfel de cazuri, din cauză că „ar pierde timp cu declarațiile și audierile”, după cum scria un bârlădean într-o postare pe Facebook.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și desfășoară cercetări în vederea identificării autorilor și tragerii la răspundere penala a acestora.

Potrivit Codului Penal, distrugerea unui bun aparţinând altei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Mişcarea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Articolul precedentIMAGINILE ZILEI. „Sursa” gunoaielor din parcarea unui centru comercial din centrul Bârladului
Articolul următorActivități preventive ale polițiștilor la Bârlad: „Hoții îți invadează intimitatea”