Portalul Anti-Bribery Synergy a publicat prima sinteză a unui indicator utilizat în vederea monitorizării performanţelor operaţionale în domeniul prevenirii şi combaterii mitei în spitalele din România.

Anti-Bribery Synergy este un organism de certificare acreditat internațional şi cu operațiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, bazate pe standardul internaţional ISO 37001.

Sinteza are in vedere date colectate prin raspunsul afirmativ la intrebarea nr. 9 “VI S-AU SOLICITAT BANI SAU ATENȚII DE CĂTRE MEDICI SAU ASISTENTE?” din cadrul Mecanismului de Feedback al Ministerului Sanatatii pentru fiecare luna calendaristica in intervalul ianuarie 2019 – iulie 2019.

Raportul a fost realizat prin tehnici de regrupare si centralizare a datelor obtinute prin intermediul mecanismului de feedback, realizându-se în urma prelucrării noi informatii agregate si sintetizate.

Pozițiile în clasament ale spitalelor din Bârlad și Vaslui

Pe locul 1 în top se află Spitalul de Urgenţă Bucureşti, unde au fost primite 153 de răspunsuri afirmative, urmat de Spitalul Judeţean din Brăila, cu 147 de răspunsuri, şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, din Bucureşti.

Spitalul Municipal de Adulți din Bârlad se află pe locul 25, la egalitate cu Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj Napoca, Spitalul Clinic de Urgență Cluj Napoca și Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, toate însumând câte 35 de răspunsuri afirmative la întrebarea nr. 9 a chestionarului.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui se găsește pe poziția 35 a clasamentului, alături de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, fiecare cu câte 24 de răspunsuri afirmative la întrebarea numărul 9.

Mecanismul de feedback este un instrument de monitorizare cu privire la calitatea serviciilor a 352 spitale publice din România si este reprezentat de un chestionar aplicat prin SMS sau Web ce cuprinde un set de 10 întrebări:

  1. Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?
  2. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea medicului?
  3. Cât de mulțumit sunteți de curățenia din spital?
  4. A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare?
  5. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea asistentelor medicale?
  6. Ați primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament?
  7. Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital?
  8. Starea dumneavoastră de sănătate este mai bună după externare?
  9. Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?
  10. Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?
Articolul precedentA fost desemnat câștigătorul licitației pentru construirea noului pod de la Crasna
Articolul următorLidl și Poliția Română dau „Verde la educație pentru circulație”