Administraţia Naţionalã de Meteorologie (ANM) a emis vineri la prânz o nouă atenționare meteo cod galben de ninsori valabilă din această seară până duminică, 29 decembrie, ora 20:00. În acest interval judeţele Vaslui, Neamţ, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara , Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava, Vrancea şi Buzău se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol.

Potrivit ANM, de vineri, de la ora 22.00, până duminică la aceeaşi oră, în întreaga ţară, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h şi de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) şi în sud-est.

„Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă”, transmite ANM.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar din dimineaţa zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent”, a mai transmis ANM.

ANM a mai precizat că vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Articolul precedentO casă din localitatea Simila, cuprinsă de flăcări noaptea trecută!
Articolul următorUn TIR cu citrice s-a răsturnat lângă marginea Drumului European, în apropiere de Stâna Costești