Debutul anchetelor de circulație Origine – Destinație se amână pentru data de 28 septembrie, a anunțat marți CNAIR. Conform programului inițial, anchetele urmau să înceapă miercuri.

Din motive obiective și pentru desfășurarea acestor anchete în condiții optime, CNAIR a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28.09.2022, au anunțat marți, reprezentanții companiei.

Anchetele se vor desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

  originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

•   destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

•   scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

•   pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

•   pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

 

Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, iar întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

 Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR SA roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus, precizează CNAIR.

Articolul precedentMinisterul Transporturilor cumpără încă 17 trenuri electrice cu ajutorul banilor europeni
Articolul următorRomânia vrea drone de 270 de milioane de euro – Corespondență specială din Israel – VIDEO