Concursul de creaţie literară şi plastică „Ion Creangă-cel mai frumos mărţişor al românilor”, aflat la cea de a XII-a ediţie şi organizat de Şcoala „Constantin Parfene” Vaslui, a ajuns la final, odată cu organizarea festivităţii de premiere.

Concursul a fost unul grandios, cu peste 1.000 de participanţi la etapa interjudețeană, organizatorii oferind la cele două faze diferite premii şi diplome.

”Manifestarea s-a bucurat de susţinerea a peste 600 de cadre didactice, colaboratoare la buna desfăşurare a concursului, iar evaluatorii şi supraveghetorii au fost externi. Le mulţumim pentru sprijin şi considerăm că a fost o ediţie de suflet, în care am reuşit să acaparăm atenţia a sute de elevi, prin creaţia lui Creangă”, a spus Nastica Olaru, membră în echipa de organizare a concursului.

În afară de premierea propriu-zisă, organizatorii au realizat o expoziţie cu principalele lucrări de creaţie plastică, participante la faza interjudețeană, iar elevii școlii au prezentat momente artistice din creaţia lui Ion Creangă, dând viaţă atât marelui scriitor, cât şi lui Nică, interpretările acestora făcând deliciul asistenţei din Amfiteatrul Şcolii „Constantin Parfene”.

”Astăzi, cântând un cântec de lebădă, l-am salutat pe Bădița Creangă, spunându-i că acolo, între stele, numele lui este luminos, de se vede de pe pământ, ca un culegător de perle ale limbii noastre dulci, moldovenești! Sărutăm mâna, maestre, pentru comoara lăsată! Suntem mândri de tine și, îți promitem, sincer și adevărat, că nu vom uita cum ai vândut pupăza, cum ai fugit dezbrăcat prin popusoaie și ce gust minunat aveau cireșele mătușii Mărioara! Mărțișorul nostru desprins din coarda cerului în zi de început de martie, va sta agățat de creanga sufletului nostru de român atât cât numele va străjui hotarele cunoașterii”, a declarat Angelica Manole, cadru didactic care s-a implicat în organizarea concursului încă de la prima ediție.

Articolul precedentAu început lucrările de asfaltare la Mărășeni
Articolul următorAccident spectaculos la Brodoc