Peste 250 de reprezentanți ai unor firme de construcții, profesori universitari, cercetători, bancheri și ai autorităților locale și județene s-au întâlnit la Huși, în cadrul simpozionului ”Dezvoltarea infrastructurii rutiere pe plan național și local”.

Evenimentul reprezintă o premieră pentru județul Vaslui și a coincis cu aniversarea a 18 ani de existentă a firmei Viacons Huși, organizatorul manifestării.

”Suntem la vârsta majoratorului. Am plecat la drum în noiembrie 2001, cu patru angajați. Astăzi avem în portofoliu peste 1.000 km de drum construiți în România și am ajuns la peste 350 de salariați. Avem de treabă pe doi ani de acum înainte și putem spune că am devenit un lider regional în construcția și întreținerea infrastructurii rutiere”, a spus Ioan Ciomaga, managerul Viacons Rutier Huși.

Mugurel Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și vicepreședintele Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri România, l-a felicitat pe directorul Ciomaga, susținând că îl așteaptă să câștige și proiecte de autostrăzi sau drumuri rapide.

”Am văzut că sunteți cel mai bun în construcția de drumuri comunale, județene și mai nou naționale, ceea ce ar însemna în limbaj fotbalistic că vă aflați în Europa League. Vă așteptăm și în Champions League. Asta înseamnă să participați la proiecte de autostrăzi sau drumuri rapide. Slavă Domnului, e de muncă și aici. Dacă mă refer numai la șoselele de centură ale Hușiului și Vasluiului, putem spune că avem nevoie de asemenea constructori”, a spus Mugurel Laicu.

La simpozion a participat și Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), a vorbit despre potențialul zonei și crede că Moldova în următorii 20 de ani va fi peste Ardeal ca dezvoltare socio-economică.

Articolul precedentRO-ALERT va fi testat din nou. Ce mesaje veți primi pe telefon în perioada 15-28 iulie
Articolul următorAccident spectaculos: un șofer s-a răsturnat încercând să evite o tamponare