Trupele ucrainene și-au intensificat atacurile pe linia frontului din sud-estul țării, în regiunea Zaporojie, potrivit afirmațiilor a patru oficiali din forțele armate ale țării, care au vorbit sub condiția anonimatului cu Washingtont Post. Astfel, publicația americană anunță debutul contraofensivei mult așteptate a armatei ucrainene împotriva forțelor ruse care deschide o fază în război menită să restabilească suveranitatea teritorială a Ucrainei și să mențină sprijinul occidental în război.

Washington Post: A început contraofensiva ucraineană Contraofensiva mult așteptată a armatei ucrainene împotriva forțelor ruse a început, deschizând o fază în război menită să restabilească suveranitatea teritorială a Ucrainei și să mențină sprijinul occidental în război, anunță publicația americană Washington Post. Trupele ucrainene și-au intensificat atacurile pe linia frontului din sud-estul țării, potrivit patru oficiali din forțele armate ale țării, care au vorbit sub condiția anonimatului cu Washingtont Post, întrucât nu erau autorizați să discute public despre evoluția de pe front.

Trupele ucrainene includ unități de atac specializate înarmate cu arme occidentale și instruite în tactica NATO. Bloggerii militari ruși au scris despre lupte grele care au loc în regiunea Zaporojie, o parte a liniei frontului care a fost mult timp văzută ca o țintă probabilă a noii campanii ucrainene. Prin incursiunea spre sud prin câmpurile plate din Zaporojie, forțele Kievului ar putea urmări să rupă coridorul de pământ care leagă Rusia continentală de Peninsula Crimeea ocupată, întrerupând liniile cruciale de aprovizionare rusești. De asemenea, ar putea încerca să elibereze orașul Melitopol, pe care Rusia l-a stabilit ca capitală ocupată a regiunii, și Enerhodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie.

Ucraina confirmă că se află în ofensivă în regiunea Zaporojie Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că Rusia se află „activ în defensivă” în zona Orihiv din regiunea Zaporijie, o posibilă confirmare că Ucraina atacă în această direcție.

„În est, trupele noastre sunt active în direcția Bahmut. Luptele continuă. În unele locuri, inamicul încearcă să treacă la ofensivă, dar fără succes. În direcția Zaporojie, în zona Orihiv, inamicul este activ în defensivă”, a precizat Hanna Maliar. De altfel, bloggerii militari ruși au scris astăzi despre activitatea din regiunea Zaporojie, iar ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat, citat de Tass, că un atac a fost respins. În plus, un oficial pro-rus din regiune a anunțat începerea contraofensivei ucrainene ca urmare a atacurilor din Zaporojie.

Articolul precedentAccident rutier în Bârlad. Implicate, un microbuz de transport persoane și un autoturism
Articolul următorAjutor nerambursabil de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri