Joc și bucurie pentru 120 de copii și tineri din localitatea Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui. În perioada 11 – 14 august 2019, în Parohia „Sfinții Ioachim și Ana” și „Sfântul Iulian din Tars” Hurdugi se desfășoară Tabăra ”Copilărie și credință”, activitate derulată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Echipa de animatori voluntari ai Asociației „JoyCamps Romania”, împreună cu preotul paroh Iulian Ștefan și autoritățile locale, au adunat în pridvorul Bisericii peste 120 de tineri și copii, organizând cu aceștia diverse jocuri și ateliere de creație.

Peste 120 de tineri şi copii din localitatea Hurdugi și din împrejurimile satului participă, timp de patru zile, la diferite activităţi, jocuri şi ateliere, copiii având astfel un moment de răgaz de la activităţile cotidiene.

Participanţii s-au înscris la workshopurile de handmade şi de creaţie, au ocazia să învețe jucându-se în cadrul atelierelor de comunicare, dans şi muzică,  și totodată, participă la orele de prim ajutor, tir cu arcul sau spiritualitate. Tabăra este implementată de membrii Asociației „JoyCamps Romania”, sub coordonarea lui Marian-Dumitru Rugină, alături de Parohia Hurdugi.

”Pastorația contemporană are nevoie de o foarte bună colaborare cu educația non-formală. Aceasta ne propunem și noi, în aceste zile cât ne aflăm în acest sătuc din județul Vaslui. Deja suntem la a cincea tabără din vara lui 2019 în Episcopia Hușilor și ne dorim să continuăm această tradiție frumoasă și în următoarele veri. Atelierele tematice, conectarea cu natura, jocurile în aer liber, spiritualitatea ortodoxă și Sfânta Liturghie sunt reperele activităților noastre misionare rurale”, a declarat Marian Dumitru Rugină, coordonatorul taberei din Hurdugi.

Articolul precedentVasluian împușcat la o partidă de vânătoare
Articolul următorFemeie accidentată mortal de un TIR în apropiere de Bârlad