Un seism cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a lovit, marţi, estul Indoneziei. Anterior, seismologii au avansat o magnitudine de 7,6. Autorităţile au lansat o avertizare de tsunami. Sute de oameni sunt prinși sub dărâmături.

Cutremurul a avut loc la ora 03.20 GMT (05.20, ora României) în Marea Flores, la aproximativ 112 km nord-vest de orașul Larantuka din partea de est a insulei Flores, la o adâncime de 12 km. 

„Toată lumea a ieșit în stradă”, a spus pentru Reuters Agustinus Florianus, un locuitor al orașului Maumere din Flores.

 
Maumere a fost grav afectat de un cutremur cu o magnitudine similară în 1992.
 

Au fost emise avertizări de tsunami pentru zonele Maluku, Nusa Tenggara de Est, Nusa Tenggara de Vest și Sulawesi de Sud Est și de Sud.

Ulterior, Institutul Geologic al SUA a precizat că seismul a avut o magnitudine de 7,3. O replică cu magnitudinea de 5,6 a lovit Larantuka după primul cutremur, a precizat agenția indoneziană, potrivit realitatea.net

„S-a simțit ca un val, în sus și în jos”, a declarat pentru Zacharias Gentana Keranz, un locuitor din Larantuka.

Alfons Hada Betan, șeful agenției de gestionare a dezastrelor din East Flores din Larantuka, a declarat că nu au fost raportate imediat pagube, iar cutremurul a fost resimțit timp de câteva minute, timp în care oamenii au fugit din casele lor.

Locuitorii au scrist pe rețelele de socializare că seismul a fost resimțit puternic și în Makassar, în Sulawesi de Sud.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, cu sediul în SUA, a transmis că, pe baza parametrilor preliminari ai cutremurului, sunt posibile valuri tsunami periculoase pentru coastele situate pe o rază de 1.000 km (621,37 mile) de la epicentrul cutremurului. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentMarius Budăi: „2.500.000 de suflete nu vor avea un venit mai mic de 2.200 de lei” – Când vor ajunge primele majorări la bunici
Articolul următorCe anunță meteorologii pentru astăzi