Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui derulează, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 mai 2020, Proiectul de  mobilitate în domeniul educaţiei adulţilor Erasmus+ KA1 ”Învaţă, cunoaşte şi ajută!”, în cadrul căruia profesorii vor realiza 20 de mobilități, repartizate pe trei fluxuri. Acest proiect este finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Obiectivul general al proiectului este dobândirea de competențe și abilități pentru o cooperare eficientă cu părinții în vederea dezvoltării unei relații puternice școală-familie pentru ajutarea elevilor aflați la vârsta adolescenței să se dezvolte personal armonios ca să devină adulți buni și responsabili.

Cel de-al doilea flux de mobilități s-a derulat în perioada 13 – 17 mai 2019 ȋn orașul Sevillia, Spania.

Organizat într-o formulă modernă și eficientă, cursul de formare „Parents and teachers: building bridges”, organizat de EuroMind Projetcts, a fost o experiență de cunoaștere pentru profesorii Arhire Simona-Gianina, Garabet Diana-Monica, Litră Corina, Ponea Dragoş, Nicu Cristina-Nuţa, Tanasă Alina şi Volocariu Doina de la Colegiul Economic  „Anghel Rugina” Vaslui.

Astfel, preocuparea pentru viitorul elevilor are în vedere și relația cu părinții, a căror implicare este esențială în procesul educațional. Cadrele didactice au conștientizat importanța acestei relații, cu ajutorul căreia pot susține interesul elevilor, cunoscând problemele cu care se confruntă.

Cursul are la bază, în principiu, metode de abordare a relației cu părinții, metode de comunicare nonviolentă, crearea unei relații mai puternice cu părinții.

Articolul precedentCSM Vaslui, felicitată de autorități!
Articolul următorFără autorizaţia de construcţie la depunerea documentaţiei pentru programele de investiţii