Magistrații bârlãdeni au dat luni sentința în cazul polițistului de la Biroul Rutier Bârlad, agresat de un șofer băut, în luna aprilie a anului trecut.

3300 de euro, este suma stabilită în primă instanță în cazul unui polițist din Bârlad, care a fost agresat în luna aprilie 2018, de către un șofer pe care l-a oprit în trafic.

Întreg incidentul a fost transmis live, pe Facebook, chiar de către șoferul oprit în trafic. Acesta l-a lovit pe polițist și l-a amenințat, conform rechizitoriului întocmit de organele de anchetă.

Bârlădeanul a fost reținut la acea vreme și dus în arest în baza unui mandat de arestare emis de judecători. Ulterior el a fost condamnat la 1,8 ani de închisoare.

Deși daunele pe care le-a pretins omul legii au fost de ordinul zecilor de mii de euro, Judecătoria Bârlad a decis ca despăgubirile să se limiteze la suma de 3300 de euro și 1785 lei, cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

„Respinge cererea de acordare a daunelor materiale, ca fiind neîntemeiatã. Obligã pe inculpatul Tudorancea Silviu- Rãzvan la plata sumei totale de 3300 Euro cu titlu de daune morale în favoarea pãrtii civile T.L.C. Suma se va achita în echivalent lei la cursul BNR din data plãtii efective. Suma va fi actualizatã cu indicele de inflatie, la care se va adãuga dobânda de referintã a BNR ce se va calcula de la data rãmânerii definitive a prezentei solutii si pânã la data plãtii efective. Obligã pe inculpatul Tudorancea Silviu-Rãzvan, sã plãteascã pãrtii civile suma de 1785 lei reprezentând onorariu de avocat ales.”

Articolul precedentAccident spectaculos lângă parcul V.I. Popa din Bârlad
Articolul următorZestrea verde a Bârladului bate record după record