Propolisul, nimic altceva decât acea substanță rășinoasă produsă de albine în scopul protejării stupului împotriva insectelor, bacteriilor și diverselor microorganisme pe timpul sezonului rece. Totodată, unul dintre cele mai utilizate remedii fitoterapeutice.

Propolisul este bogat în principii active ”prețioase”, precum flavonoidele, polifenolii, polenul, uleiurile esențiale, oligoelementele (calciu, fier, nichel, zinc, etc.), vitaminele (vitamina A, grupul de B-uri), etc.

Propolisul poate avea efecte benefice în cazul:

– Afecțiunilor respiratorii însoțite sau cu de dureri de gât (amigdalite, faringite, laringite, traheite);
– Infecțiilor localizate în cavitatea orală (afte, gingivite și alte microleziuni ale mucoaselor).

Nu întâmplător, propolisul obișnuiește să fie catalogat drept un antibiotic, antiviral, antiseptic, antiinflamator și cicatrizant natural.

Eficacitatea sa în tulburările orofaringiene și în patologiile tractului respirator superior apare ca o consecință a utilizărilor direct pe zona afectată. Rezultatele obținute sunt majore dacă tratamentul începe cât mai devreme, chiar de la aparița primelor simptome.

Articolul precedent9 metode naturale prin care poți să scazi febra
Articolul următorMasacru la o petrecere aniversară. Opt persoane, între care și sărbătoritul, au fost ucise într-un atac armat