Marți, 28 mai 2019, începând cu ora 14.00, publicul vasluian este așteptat la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” pentru o întâlnire cu scriitorul ieșean Dan Nicolae Doboș care va susține conferința „Biblioteca și societatea creativă”.

Activitatea face parte din seria lunară „După-amiezi culturale la Vaslui”, al cărei coordonator este prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Conferențiarul este un prolific scriitor, premiat de nenumărate ori la concursuri literare importante. Printre cărțile sale se numără: Elefantul în bostănărie (1999), Abația (2002, votat în 2003 de participanţii la Convenţia Naţională de science fiction, RomCom, ca fiind cel mai bun roman SF românesc al anului precedent), Blestemul Abaţiei (2003, iar în 2004 obţine premiul Conferinţei Naţionale de SF, Romcon, pentru cel mai bun roman SF românesc al anului precedent), Abația infinită (2005) , Demnet (2011), eu 2.0 (7 povestiri din universul DemNet) – 2017 ș.a.

„Invitatul nostru din luna mai este special mai ales prin prisma faptului că își desfășoară activitatea în bibliotecă. Dumnealui a pregătit o prelegere al cărei titlu este cel puțin incitant. Este interesant de urmărit viziunea sa asupra relației dintre o instituție etalon a comunității – biblioteca – și creatorii săi”, a declarat Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Articolul precedentSe cunosc câștigătorii de la Concursul Național de chimie ”Petru Poni”
Articolul următorPalatul copiilor Vaslui a ocupat locul 1 la ”Steluțele dansului”