Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate și un permis de conducere, ambele bulgărești, false, care urmau să fie folosite în Germania.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – ITPF Iași s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, ca pasager într-un autobuz cu destinație Germania, cetățeanul R. Moldova, în vârstă de 26 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control detaliat asupra vehiculului și a persoanelor, în urma căruia a fost creat un comitet de control, format din frontieră și lucrători vamali, au descoperit asupra lui CI, o carte de identitate și un permis de conducere . Ambele aveau însemnele autorităților bulgare și aveau imprimată fotografia lui CI

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la aceste constatate, bărbatul a declarat că a proclamat documentele descoperite la controlul frontierei de către un cetățean ucrainean, la Chișinău, în schimbul sumei de 450 de euro și că urma să folosească în Germania.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la CI în ceea ce privește comiterea infracțiunii de complicitate la fals în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentȘcoala ”Dimitrie Cantemir”, campioană județeană la Cupa DHS
Articolul următorAutoturism semnalat furat din Franţa, depistat la controlul de frontieră