O femeie în vârstă de 81 de ani, din Bârlad, care locuiește în zona centrală a orașului, a fost păcălită și lăsată fără pensie de două individe care i-au bătut la ușă sub pretextul că vor să-i dea ceva de pomană. Incidentul s-a petrecut miercuri, 24 iulie.

Vârstnicii cad pradă unei noi metode de înșelătorie. Cea mai nouă metodă se numește „pomana”. Șarlatanii pretind că oferă ceva de pomană, timp în care fură din locuințele pensionarilor tot ce prind.

La fel s-a întâmplat și cu o bârlădeancă în vârstă de 81 de ani, care locuiește singură într-un bloc din imediata apropiere a Primăriei din localitate, după ce s-a trezit miercuri la ușa locuinței sale cu două tinere care s-au oferit să-i dea ceva de pomană și suma de 100 de lei.

Motivând că nu are decât o bancnotă de 200 de lei și că ar vrea să o schimbe, una dintre tinere i-a dat-o bătrânei care a mers în altă încăpere să aducă restul. A fost îndeajuns pentru cele două femei, care au văzut astfel unde ține banii pensionara și au invitat-o apoi în bucătărie pentru a spune o rugăciune pentru pomana care au adus-o.

Prin tehnici de distragere a atenției pe care le stăpâneau foarte bine, cele două tinere au făcut în așa fel încât bătrâna să nu-și dea seama că una dintre ele era deja în camera de unde a venit cu bancnota de 100 de lei și cotrobăia după sume de bani și obiecte de valoare.

După plecarea „binevoitoarelor” bârlădeanca în vârstă de 81 de ani și-a dat seama că a fost jefuită și a anunțat poliția.

„La Poliția Municipiului Bârlad există o sesizare din partea unei femei în vârstă de 81 de ani care a fost victima unei infracțiuni de furt. În după amiaza zilei de 24 iulie, femeia a permis accesul în locuință la două tinere care sub pretextul că doresc să dea de pomană, au solicitat schimbarea unei bancnote de 200 de lei. Femeile au reușit astfel să fure din locuință suma de 1500 de lei. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și pentru identificare celor două femei.”, ne-a declarat Ana Maria Ghiurțu, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii fac apel pe acest fond către populație să nu permită accesul persoanelor necunoscute în curte sau locuință și să nu păstreze în casă sume importante de bani sau să facă publice valorile pe care le dețin în locuință.

Articolul precedentTabără pentru copiii de la un așezământ din Bârlad
Articolul următorUn bărbat din Bârlad diagnosticat cu o boală gravă și rară, internat la Iași