Iată că dorința bârlădenilor de avea în orașul lor un hypermarket Kaufland este aproape de a se îndeplini. În aceste zile, sub acest aspect, se solicită demararea procesului de consultare și informare a publicului privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal privind construcția unei galerii comerciale.

Conform documentației depuse, hypermarketul Kaufland ar putea fi amplasat în zona de Nord a municipiului Bârlad, imediat după clădirea fabricii Fepa, de-a lungul bulevardului Republicii, pe amplasamentul SC Rulmenți SA.

Se are în vedere construirea unei platforme de parcare prevăzută cu bariere, spații verzi, drumuri, trotuare, accese rutiere și pietonale, o boxă de reciclare, post trafo, bazin de rezervă incendiu etc.

Bârlădenii sunt invitați să trimită observații și propuneri cu privire la intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal și să consulte documentația de urbanism, în perioada 8 noiembrie – 22 noiembrie 2019, la sediul Primăriei Bârlad.

Totodată, s-a solicitat demararea procesului de informare și consultare a Planului Urbanistic Zonal PENTRU “RETAIL PARK BARLAD SI MAGAZIN BRICOLAJ, AMENAJARE PLATFORME EXTERIOARE CU PARCARI, ALEI CAROSABILE SI PIETONALE, CAI DE ACCES, SENS GIRATORIU, SEMNALISTICA RUTIERA, AMPLASARE CASETE PUBLICITARE LUMINOASE SI TOTEM PUBLICITAR, AMENAJARE SPATII VERZI, IMPREJMUIRE TEREN, REALIZARE BRANSAMENTE UTILITATI.

În zona dintre Fepa și IRB, își vor deschide hypermarket-uri marii retalieri Dedeman și Carrefour, urmând a fi create câteva sute de locuri de muncă.

Imagine

Articolul precedentEvenimentul Bârlad Fest a căzut a doua oară la vot în Consiliul Local Bârlad
Articolul următorVasluiul găzduiește mâine a treia ediție a Cupei ”Podul Înalt” la aruncări