Peste o mie de fermieri din amenajarea Albița-Fălciu vor primi sprijin financiar pentru achiziția de echipamente pentru udare.

Aceștia dețin o suprafață de 5.329 hectare în preajma canalelor principale de irigații, iar 337 dintr ei lucrează suprafețe mai mari de două hectare.

”Ministerul Agriculturii ne-a cerut să identificăm fermierii care nu fac parte din organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații și au terenuri lângă canalele de irigații. Se dorește ca pentru acești fermieri să fie achiziționate echipamente mobile să poată iriga direct din canale. Este importantă această măsură, pentru că așa ar crește suprafața irigată la circa 20.000 de hectare. În amenajările Albița – Fălciu și Mânjești sistemul de irigații este reparat, iar apa este adusă gratuit până la stațiile de punere sub presiune. Când vor, fermierii pot să irige culturile agricole”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Vaslui.

ANIF Vaslui a demarat deja o investiție de modernizare a sistemului de irigații din județ, în valoare de 10,5 milioane de euro, sumă cu care se vor reabilita patru stații de pompare de bază, 36,291 kilometri canale de irigație și 17 construcții hidrotehnice ce vor asigura necesarul de apă pentru o suprafață de 10.075 hectare.

Articolul precedentTrupele Vama și Taxi concertează la Open Camp Vaslui
Articolul următorIată cele 19 străzi din Bârlad, care vor fi acoperite cu covor asfaltic