Elevii Mihai Daniel Buză, Cosmin Smîntînă (ambii de la clasa a XI-a A) și Oana-Maria Larion (clasa a IX-a A), de la Liceul „Ștefan Procopiu”, au participat la a doua întâlnire transnațională din cadrul Proiectul ”21st Century Teaching (Acquiring Skills and Expertise Using Mobile Devices and the Future Classroom)”.

Ei au fost însoțiți de profesoara Alina Popa.

Activitatea a avut loc la Școala Secundaria Jacarandá din Brenes-Sevilla, Spania. Elevii au fost selectați în urma unui concurs de logo-uri.

Aceștia au participat la o serie de sesiuni, unde au evaluat și clasificat instrumentele online care sunt potrivite pentru utilizarea în clasa viitorului.

Profesorii au stabilit o serie de scheme de creare a ghidurilor pentru crearea materialelor și procedurilor de învățare și au purtat discuții despre posibilitățile de integrare a resurselor existente în implementarea unei educații deschise și practici inovatoare într-o epocă digitală viitoare.

”Instrumentele prezentate în activitățile din Brenes-Sevilla sunt de mare impact în consolidarea cursurilor, sunt bine structurate, ușor de utilizat de toată lumea. Aplicația Kahoot! se poate utiliza la orice oră, notarea elevilor este mult mai rapidă!” a spus Cosmin Smîntînă.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în a doua jumătate a lunii mai la Saarbrucken, Germania, întâlnire care are ca temă ”Inteligența artificială”.

Proiectul Erasmus + este  implementat în perioada 30 octombrie  2018 – 29 octombrie 2020 și are ca obiectiv general crearea de noi concepte de predare și învățare folosind metodele inovatoare ale secolului XXI și utilizând mijloace media moderne.

Articolul precedentVasluiul are 7 centre de evaluare pentru clasa pregătitoare
Articolul următor357 persoane angajate prin intermediul AJOFM Vaslui