Echipa Euroscola 2018 a Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui reprezintă România la Euroscola Day, în Parlamentul European de la Strasbourg.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene.

Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

Evenimentul “Ziua Euroscola” este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

Participanții la Strasbourg sunt împărțiți în grupuri multilingve. Pentru o zi, ei devin membri ai Parlamentului European. În această calitate ei discută în comisii, formulează propuneri legislative, dezbat propunerile în plen, adresează întrebări, fac comentarii și adoptă sau resping propunerile legislative, însă într-o altă limbă decât limba maternă.

”Cei 20 de ambasadori juniori ai liceului, școală câștigătoare a titlului de „Școală-ambasador a Parlamentului European”, au ajuns la Strasbourg, unde împreună cu echipajele din 23 de state europene tinerii vor ocupa locurile parlamentarilor europeni și vor dezbate prioritățile Uniunii Europene în Parlamentul European”, a anunțat profesoara Doina Mazga, prezentă la Strasbourg.

La sfârșitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Președintele Parlamentului European. Parlamentul European pune la dispoziție o subvenție pentru acoperirea costurilor călătoriei la Strasbourg.

Articolul precedent„Cometa Crăciunului” a fost fotografiată și de la Bârlad
Articolul următorDocument de identitate fals, descoperit la controlul de frontieră