Elevii de la școlile gimnaziale „Iorgu Radu” și „Episcop Iacov Antonovici” s-au întânit în această săptămână cu polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cu agenții de la Poliția de Proximitate. De asemenea, la aceste întâlniri au participat și specialiști din cadrul Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog.

Peste 100 de elevi și cadre didactice au primit recomandări privind prevenirea violenței în școli, comportamentele antisociale generatoare ale delincvenței juvenile și consecințele comportamentului deviant. De asemenea, au avut loc discuții despre prevenirea consumului de droguri, inclusiv despre substanțele cu proprietăți psihiactive – NSP(etnobotanice), precum și despre consecințele consumului de alcool și tutun.

Elevilor și cadrelor didactice le-au fost prezentate și câteva informații legate de ceea ce implică o infracțiune, ce reprezintă răspunderea penală, care sunt tipurile de pedepse aplicabile minorilor, dar și câteva detalii legate de starea de recidivă.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite și mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și a combaterii victimizării minorilor în mai multe unități școlare din județul Vaslui.

Articolul precedentUn bărbat din Băcești și-a bătut tatăl și iubita cu toporul. El riscă acum să ajungă in arest preventiv
Articolul următorUn bărbat amendat cu 5000 de lei pentru marfă de contrabandă în valoare de 2000 de lei