Deschiderea Zilelor Școlii ”Mihail Sadoveanu” Vaslui a avut loc astăzi cu simpozionul ”Cu drag de Sadoveanu…la ceas aniversar”.

Prof.univ.dr.Mihaela Paraschiv, de la Universitatea ”Alex.Ioan Cuza” Iași, a vorbit despre cugetările marelui scriitor cu privire la educație, iar scriitorul Teodor Pracsiu a ținut să remarce faptul că Școala ”Mihail Sadoveanu” a avut în permanență invitați de marcă din mediul academic ieșean, care au vorbit despre patronul spiritual, considerând că gimnaziul vasluian a trecut de etapa ”școală de cartier”.

Printre participanți s-a numărat și primarul Vasile Pavăl, care a amintit de faptul că școala reprezintă o prioritate pentru municipalitate, iar în acest an școlar Primăria acordă peste 4.000 de burse elevilor vasluieni.

Tot în cadrul simpozionului a participat o delegație din Moldova, de la Liceul Teoretic ”Emil Nicula” din Mereni, raionul Anenii Noi, cu care Școala ”Mihail Sadoveanu” va semna un acord de parteneriat educațional.

Tot în cadrul manifestării, elevii au oferit câteva momente artistice și a fost lansată revista școlii, ”Taine”.

Imagine

Imagine

Articolul precedentPercheziții la un post de poliție și la domiciliul unui agent din județul Vaslui, acuzat de luare de mită și șantaj!
Articolul următorSubstanţe anabolizante descoperite la Albița